Fodbolde

Interview af sportsudøver Michella Østergaard

Fodbolde

Interview af sportsudøver Michella Østergaard

admin august 24, 2020

Interview af sportsudøver Michella Østergaard

Michella har testet brugen af Tenso i forbindelse med hendes opstart af fodbold.

Lørdag d. 8. August startede kvinderne i Næsby boldklub sæsonen op igen, med deres første kamp, ovenpå en længere Corona pause. I Tenso har vi fået lov til at teste Michellas brug af Tenso, til hendes opstart af de første 14 dage.

Lidt om Michella og hendes sport

Michella er 22 år og studerende på 3. år, hvor hun studerer biologisk antropologi med 2 jobs ved siden af. Samtidig i sin fritid er Michella elitesportsudøver, hvor hun spiller fodbold hver uge. 3 gange fodboldtræning, samt fitness ved siden af og en kamp i løbet af en uge.

Michella har testet Tenso i 14 dage, efter træning og efter behov. Læs hendes resultater her. 

Vi har stillet Michella en række spørgsmål omkring hendes træning:

Interview

Hvor ofte træner du om ugen?

Jeg går til fodbold, 3-4 gange om ugen, og ved siden af styrketræner jeg i et fitnesscenter. Der styrker jeg mine muskler, og holder min form ved lige med intervalløb. Lige nu træner jeg ca. 3 gange om ugen i fitness.

Hvor høj intensitet yder du både til træning og til kamp?

Jeg yder rimelig høj intensitet, især til kamp hvor jeg løber rigtig meget. Men også vores træninger er fysisk hårde for kroppen. Når jeg er i fitness, presser jeg min krop hårdt for at holde formen og musklerne ved lige, men der presser jeg selvfølgelig ikke min krop hårdere end jeg kan klare. Det er altså især til kampe at jeg yder mit maksimale, hvor jeg ofte får løbet omkring 7 km.

Er der forskel på din ømhed?

Jeg kan tydeligt mærke forskel på min ømhed, men det er også fordi at jeg har dyrket sport i så mange år, på eliteplan. Så jeg kender efterhånden min krop ret godt i forhold til at kunne mærke når det er ømme muskler eller om det er kommende skader, som jeg skal passe på og pleje, for ikke at forværre det. Jeg oplever dog ikke så tit smerter, men selvfølgelig har jeg ofte ømhed, hvor min krop virkelig trænger til hvile og ro og især efter kamp kan jeg godt være så færdig i kroppen, at jeg ikke laver andre fysiske aktiviteter resten af dagen.  

Hvad gør du for at restituere?

Jeg forholder mig mest bare i ro, hvis jeg føler at min krop har brug for det. Men jeg er nok lidt dårlig til altid at slappe af når jeg kan mærke at min krop mangler det.

Har du oplevet så ømme muskler at du ikke har kunne træne?

Ja det har jeg ret ofte og der er jeg rigtig træt af, når det hindrer mig fra at kunne træne, da jeg jo elsker at være aktiv og i gang altid. Jeg har selvfølgelig også haft mindre småskader som har gjort at jeg skulle holde mig i ro. Men heldigvis er jeg som regel hurtigt i gang igen

Hvad har din oplevelse været med Tenso?

I starten var jeg lidt skeptisk med at få elektroterapi i kroppen og jeg har altid været vant til at min ømhed bare går over af sig selv, og jeg har derfor ikke har gjort noget videre andet end og forebygge ømheden med sportstape og indlæg i skoene. Men jeg vil blev faktisk virkelig overrasket både over hvor kraftig styrken har været, af det mindre apparat og også hvor godt det har hjulpet på min ømhed i musklerne, som jeg især har ved opstart af træning.

Hvornår påsatte du Tenso og hvor på kroppen?

Jeg brugte Tenso’en efter hver træning og også derhjemme efter behov. Jeg har haft en del problemer med min læg, men også min hæl, som har fået noget betændelse, som har gjort at jeg har købt gode sko, indlæg og sportstape. Så i hælen har jeg virkelig oplevet en effekt af apparatet og ellers har jeg også brugt den til mine læg og lår, så jeg har undgået ømhed. Der har det også virkelig hjulpet, jeg har i hvert fald haft en meget mildere opstart end jeg plejer.

Hvornår oplevede du en effekt?

Efter første behandling, mærkede jeg ikke den store forskel men dagen efter kunne jeg virkelig mærke hvordan min krop var blevet øm, men på samme tid også løsnet op. Jeg kunne desuden især mærke forskel på de steder på kroppen jeg brugte behandlingen. F.eks. de steder hvor jeg har ondt i musklerne føles det helt anderledes end de steder hvor jeg har ondt i leddene. Hvis jeg påsatte den et sted som gjorde ondt i forvejen, kunne jeg virkelig tydeligt mærke at den gik ind og ramte det specifikke smertested.

Hvad sker der med kroppen når man er aktiv

Når du er fysisk aktiv, vil din lokale blodcirkulation øges i de aktive muskler. Det sker grundet at en større del af blodet bliver dirigeret til de aktive muskler. På samme tid tilføres der mindre blod til de andre dele af kroppen, hvilket resulterer i, at der dannes flere røde blodlegemer i kroppen under konditionstræning. Stivhed og muskel ømhed ses efter i 1-2 dage efter, medmindre en muskelskade er sket af for voldsom træning, her kan der opleves smerter i længerevarende tid. Ømme muskler, stivhed, samt at musklerne syrer til, kommer sig af ophobningen af affaldsstoffer, som er et resultat af ophobning af mælkesyre i musklerne.

Hvordan forebygger man ømme muskler

Udstrækning efter hver træning, kan modvirke en del af de smerter, som ømme muskler kan give dagene efter. Dog er det langt fra alle som får strækket ud efter endt træning, og dagen efter er det løb kørt. Ligeledes kan de ømme muskler og stivheden i kroppen ikke forhindres helt med udstrækning. Muskelømhed kan ligeledes resultere i, at man er nødsaget til at holde pause fra træning. Især i opstartsfasen af træning, kan muskelømhed vare i en uge og hæmme dine mål om træning.

Hvordan bruges Tenso bedst muligt i forbindelse med ømme muskler

Muskelstimulerings programmet i Tenso® app’en, indeholder 3 behandlingsforløb. Med denne behandling aktiveres dine muskler i det område, som Tenso® er placeret. Herudover øger EMS behandlingen blodcirkulationen i det område, som Tenso® er sat på. Tidligere inaktive muskelfibre, vil ligeledes blive aktiveret med denne behandlingsform. Mellem behandlingerne er det vigtigt at restituere.

Læs mere om programmerne i Tenso appen her eller bestil her.