Derfor får du ømme muskler ved Influenza

Derfor får du ømme muskler ved Influenza

admin april 23, 2020
Ømme muskler ved influenza
Ømme muskler ved influenza

Hvorfor får man ømme muskler ved influenza?

Kan du genkende følgende symptomer?

  • Feber med op til omkring 40 grader.
  • Kulderystelser, først har du det varmt det næste sekund fryser du.
  • Smerter i muskler og led, du føler ikke du kan bevæge dig ud af sengen.
  • Hovedpine, så det bare gør ondt eller svag konstant hovedpine.
  • Halssmerter og hævede mandler.
  • Tør hoste, som bare kommer hele tiden.
  • Nedsat appetit, du kan bare ikke få noget mad ned.


Hvad sker der i kroppen når du har influenza og hvorfor får man ømme muskler ved influenza?

Influenzaen tager dig som regel igennem alle disse ubehagelige stadier; Træthed, feber, forkølelse, øm hals og muskelømhed. Under influenzaen er din krop inficeret derfor vil dine immunceller blive sendt ud til de inficerede steder, som har til opgave at sende signaler til kroppens molekyler. Disse molekyler får altså et signal om, at dit immunforsvar skal sættes i gang, så virussen ikke yderligere kan sprede sig og inficere flere celler i kroppen. Inkubationstiden er som regel 1-4 dage, men du smitter allerede, når du mærker de første symptomer og er for det meste først smittefri, når du har været feberfri i et døgn.

De mest almindelige råd til hurtigere at komme på benene igen ovenpå en influenza er, at du skal drikke rigeligt med væske, drikke masser af te, evt. med honning for at smøre halsen og lindre dine smerter. Flere læger opfordrer til køb af diverse håndkøbsmediciner til muskel- og ledsmerter. Men dette bryder vi os ikke om hos Tenso.
Læs derfor vores anbefaling til hurtigst muligt at komme af med smerterne fra ømme muskler- og led.


Hvad kan du selv gøre mod dine ømme muskler?

Er du heller ikke tilhænger af at tage medicin mod muskelsmerter? Tenso har midlet mod ømme muskler og ledsmerter.
Læs her, hvad Tenso massageterapi gør for dine smerter.

Et medicinsk alternativ


Brug Tenso elektroterapi til psykologisk afslapning af din krop, til når du ligger og knap kan bevæge dig ud af sengen pga. ømhed. Apparatet kan ligeledes hjælpe på din hovedpine i forbindelse med din influenza. Her påsætter du blot apparatet på nakken, hvor spændingshovedpinen oftest stammer fra en spændt nakke og skuldre. Til sidst er Tenso især god til muskelspændinger og smertelindring af led og smerter. Behandlingen frembringer specielt udformede elektriske impulser gennem apparatet, som beskytter huden ved at påsættes på en klistrende gelpad, på denne måde føres de elektriske impulser hen til det smerteramte sted. Når impulserne trænger gennem huden og stimulerer de underliggende nervebaner blokeres smerteopfattelsen, og samtidigt aktiveres kroppens eget naturlige smerteforsvar, idet smertedæmpende stoffer (endorfiner og encephaliner) frigøres fra nervebanerne. TENS virker således både ved at ændre smerteopfattelsen og ved at forhøje ens smertetærskel, hvilket især er nyttigt under influenza hvor alt gør ondt. Denne behandling er helt uden bivirkninger og erstatter brugen af smertestillende medicin, som mange tager gennem et sygdomsforløb.

Har du spørgsmål til denne artikel, til Tenso produktet eller andet, så er du velkommen til at ringe på tlf. 88 63 88 11, hvor vi står klar til at hjælpe dig. Eller læs mere om TENS behandlingen her: https://tenso.dk/tens-behandling/.