Ømme muskler

Ømme muskler

Ømme muskler


Hvad sker der med kroppen når man er fysisk aktiv, og hvorfor får man ømme muskler?

Når du er fysisk aktiv, vil din lokale blodcirkulation øges i de aktive muskler. Det sker grundet en større del af blodet bliver dirigeret til de aktive muskler. På samme tid tilføres der mindre blod til de andre dele af kroppen, hvilket resulterer i, at der dannes flere røde blodlegemer i kroppen under konditionstræning. Dette resulterer i ømme muskler.

Stivhed og muskel ømhed ses efter i 1-2 dage efter, medmindre en muskelskade er sket af for voldsom træning, her kan der opleves smerter i længerevarende tid. Ømme muskler, stivhed, samt at musklerne syrer til, kommer sig af ophobningen af affaldsstoffer, som er resultat af ophobning af mælkesyre i musklerne.


Hvad hjælper mod ømme muskler?

Udstrækning

Udstrækning af ømme muskler

Udstrækning efter hver træning, kan modvirke en del af de smerter, som muskelømhed kan give dagene efter. Dog er det langt fra alle som får strækket ud efter endt træning, og dagen efter er det løb kørt. Ligeledes kan de ømme muskler og stivheden i kroppen ikke forhindres helt med udstrækning.


Pause fra træning

Muskelømhed kan ligeledes resultere i, at man er nødsaget til at holde pause fra træning. Især i opstartsfasen af træning, kan muskelømhed vare i en uge og hæmme dine mål om træning. At man er nødsaget til at holde pause kan være træls og det vinder ingen på. Derfor overvej om Tenso® skal hjælpe dig med dine mål?


Behandling af ømme muskler


Som erstatning eller i forbindelse med udstrækning kan Tenso® bruges. Tenso® har en smertelindrende effekt og kan påsættes efter endt træning, inden smerter og ømhed opstår og ligeledes kan Tenso® bruges dagene efter, når smerterne allerede er opstået.

Behandling af ømme muskler virker på to måder, med TENS elektroterapi:
1. Ved at blokere for impulser og dermed for opfattelsen af smerter.
2. Hjælper din krop med hurtigere restitution, ved at frigive ophobning af mælkesyre i musklerne, samt udskillelsen af endorfiner, som er kroppens eget smerteforsvar. 

Læs også


Sportsskader
Muskelopbygning