Tens behandling

Tens behandling

TENS betyder: Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation

TENS metoden har været anvendt og anerkendt i mere end 100 år og betragtes verden over, som en af de mest effektive og positive behandlingsmetoder til behandling af forskellige smerte- og muskelrelaterede sygdomme. TENS metoden er videnskabeligt veldokumenteret og anvendes af fysioterapeuter og smerteklinikker verden over.

Med elektroterapibehandlinger opnås en forøgelse af blodcirkulationen i de behandlede områder, således at mængden af affaldsstoffer og mælkesyre, der borttransporteres øges markant. Samtidig medfører de rytmiske sammentrækninger, at der bliver løsnet op for muskelspændingerne i ryggen.

En ekstra smertelindring opstår, fordi impulserne stimulerer kroppens produktion af endorfiner (kroppens eget smertestillende middel), det er uden de bivirkninger, du kender fra piller og anden medicin.
Et effektivt supplement til behandling for ondt i ryggen eller efter diskusprolaps. Alternativ smertebehandling med el stimulation er ikke noget nyt, men TENSO gør det væsentligt nemmere. Enheden er kompakt og du bruger din smartphone til at kontrollere tid og styrke. Derved kan du altid have Tenso® ved hånden, når du har ondt i kroppen og skal ikke først finde en kuffert fyldt med ledninger. Led- og muskelsmerter kan lindres ved frekvent brug af et tens apparat, og det bliver ikke nemmere end med Tenso®.


Et tens apparat er et simpelt apparat, der kan lindre dine smerter ved at stimulere nerverne uden brug af medicin, hvilket mange personer foretrækker


Elektroterapi

Behandlingen frembringer specielt udformede elektriske impulser gennem apparatet, som beskytter huden ved at påsættes på en klistrende gelpad, på denne måde føres de elektriske impulser hen til det smertende sted. Når impulserne trænger gennem huden og stimulerer de underliggende nervebaner blokeres smerteopfattelsen, og samtidigt aktiveres kroppens eget naturlige smerteforsvar, idet smertedæmpende stoffer (endorfiner og encephaliner) frigøres fra nervebanerne. TENS virker således både ved at ændre smerteopfattelsen og ved at forhøje ens smertetærskel.


Behandling

Rygsmerte, ondt i lænd og nakke skal behandles med træningsøvelser og fysioterapi frem for medicin og operation, viser stort forskningsprojekt fra Syddansk Universitet.
Ligeledes kan brugen af TENS i smertebehandlingen, f.eks. som en del af fysioterapien have en komplementerende lindrende effekt, således at man ikke risikerer at sygeligegøre mennesker, der i realiteten kunne leve et godt liv trods deres kroniske smerter.Læs mere om: