Lændesmerter

LændesmerterEr du i blandt de 800.000 danskere som hvert år oplever rygsmerter?


Lændesmerter er skyld i 5,7 millioner sygedage i Danmark om året. Lændesmerter opstår i alle aldersgrupper fra 16 års alderen og består i gennemsnit af 50% af befolkningen, som har oplevet lændesmerter indenfor 14 dage.

Lændesmerter er placeret i den nedre del af ryggen (lænderyggen) og lændesmerter skelnes mellem smerter i muskler, led eller bruskskiverne mellem ryghvirvlerne.  

Lændesmerter er ofte vedvarende i længere tid.
Men hvornår er lændesmerter akutte og hvornår er de langvarige?

Akutte rygsmerter – varighed 6 uger
Langvarige rygsmerter – varighed over 12 uger

Kan du genkende en af disse rygsmerter?


Rygsmerter opstår i 3 forskellige former. Kan du genkende en af disse smerter i ryg eller lænd?

  • Du har muskelsmerter i form af en stikkende smerte, som går hele vejen ned i benet og hæmmer din bevægelighed.
  • Din rygsmerte føles som en brændende eller stikkende fornemmelse og føles som en tung eller skarp smerte.
  • Rygsmerten påvirker andre kropsdele, hvor du kan føle smerte eller svaghed, i for eksempel dine ben, hofter eller fodsåler.

Hvis du kan genkende en af disse tre rygsmerter, kan der være hjælp at hente. Mange af disse symptomer på rygsmerter går væk i løbet af tid. Andre oplever længerevarende smerter, kroniske smerter eller diskusprolaps.

Behandling af lændesmerter


Rygsmerter, ondt i lænden og nakke skal behandles med træningsøvelser og fysioterapi frem for medicin og operation, viser stort forskningsprojekt fra Syddansk Universitet.


Vi anbefaler at bruge Tenso®, som en del af fysioterapien, da Tens metoden ikke erstatter en egentlig behandling af det smertelidte område. Derimod er Tenso® et supplement til at slippe for smerter og dermed ruste en til genoptræning, øget træning, samt at slippe for smerter og dermed opleve bedre velvære og mere livsglæde.

Tenso® skal derfor anses som en hjælp til, at nå dine mål og gøre dig bedre rustet til den egentlige behandling, når du har fået din diagnose og fundet frem til hvad der skyldes det egentlige problem.

Dansker med ondt i ryggen graf - TENSO

Ondt i ryggen forekommer i alle aldre

Det er skræmmende at se, hvor mange danskere som har ondt i lænden i løbet af 14 dage. Dog er det vigtigt at sige, at man ikke er syg eller gammel, fordi man oplever smerter i ryggen der er hjælp at hente. Der findes flere løsninger til at afhjælpe smerter i ryggen, såsom diverse smertestillende medicin, smertelindrende cremer og plastre, dog er nogle løsninger er bedre end andre. Med et Tenso® medlemskab, får du fri adgang til den anerkendte TENS metode, som har en smertelindrende effekt på dine rygsmerter


Behandling af lænd

Har du ondt i lænden efter en skade, overbelastning eller træningsulykke? Så prøv TENSO massageterapi i 6 mdr. og se om det ikke kan afhjælpe dine daglige små skavanker eller kroniske ryg smerter, som en del af din genoptræning.

Har du lændesmerter anbefaler vi at bruge Tenso® hyppigt den første uge, for at opnå den bedst mulige effekt. Brug gerne 30 min behandling, 2-3 gange om dagen i uge 1. De efterfølgende uger, kan du minimere bruget af Tenso® efter behov.

TENSO massageterapi

Læs også

Nakkesmerter
Muskelsmerter
Ledsmerter
Hovedpine