smerter på jobbet

Hvor mange døjer med smerter på jobbet?

smerter på jobbet

Hvor mange døjer med smerter på jobbet?

admin oktober 12, 2020

Hvor mange døjer med smerter på jobbet?

Læs her hvor udbredt et problem, smerter på jobbet er i muskler og led.

Undersøgelsen er foretaget af Analyse Danmark og inddrager 1.111 respondenter. Undersøgelsen går ud på at finde frem til, hvor udbredt et problem smerter på jobbet er. Helt konkret har Analyse Danmark undersøgt følgende:

  • Hvor mange medarbejdere har smerter i kroppen, i løbet af en arbejdsdag.
  • Hvor mange har smerter i muskler og led, som går udover fritidsaktiviteter.
  • Hvor mange har smerter, når de kommer hjem fra arbejde.
  • Hvor mange tager receptpligtig medicin.
  • Hvor mange har været sygemeldt, på grund af smerter inden for det seneste år.
  • Hvor mange har i ”høj grad” eller ”nogen grad” ikke kunne passe deres arbejde, den seneste måned på grund af smerter i muskler og led.

Undersøgelsen viste et foruroligende resultat, om hvor mange som egentlig døjer med muskel og led smerter. Resultatet finder du herunder.

Hvad skyldes undersøgelsens resultater?

Disse resultater kan skyldes flere forskellige udfordringer på jobbet.
Herunder:

Stress på arbejdspladsen

Muskelspændinger og udmattelse, er to af de symptomer som forekommer af stress. En stor del af muskelspændinger og smerter opstår i forskellige variationer og steder i kroppen og kan derfor være et resultat af ovenstående undersøgelse.

Tunge løft på jobbet

Det er forskelligt fra branche til branche, hvor meget der løftes af tunge ting på jobbet. Om du helt eller delvist udfører løft med muskelkraft – f.eks. løft, bæring, træk, skub og læsning, får du dermed en stor risiko for at tilføre dig skader eller smerter.

Dårlige arbejdsstillinger på jobbet

Dårlige arbejdsstillinger, såsom forkerte eller de samme arbejdsstillinger, kan resultere i disse resultater ovenfor. Fx på et kontor, kan den samme arbejdsstilling give udfordringer i ryg, skulder, hænder, arme og nakke. Her tales også om at tilføre sig en overbelastning, som resulterer i en musearm. Variationen af arbejdsstillinger kan også resultere i led- og muskelsmerter, hvis du sidder i samme stilling dag ud og dag ind. Hvis du som eksemplet ovenfor, sidder ned hele dagen på et kontor uden at have et hæve sænke bord, får du dermed meget større chance for på længere sigt at tilføre dig en arbejdsskade.

Smerter på jobbet påvirker fritidsaktiviteter    

På mange arbejdspladser, følger man en retningslinje om at huske og lave de øvelser som skal hjælpe til, at man ikke står af i en tidlig alder og simpelthen ikke kan arbejde til man går på pension. Men har du allerede pådraget skaden/overbelastningen/smerten, kan det være svært at vedligeholde sit sociale liv. Smerterne kan have en stor påvirkning på lysten og evnen til at kunne fastholde sit ønske om en sund livsstil, med motion eller andre aktiviteter. Smerter hæmmer simpelthen det sociale liv. Men hvad kan du gøre for at få det bedre på jobbet, samt i det sociale liv?

Hvordan er det muligt at slippe for disse smerter på jobbet?        

Det er videnskabeligt bevist at træning af muskler og led er den bedste vej frem til at undgå smerter. Træning med specifikke øvelser for netop de arbejdsstillinger og smerter i kroppen som du sidder med, kan i høj grad forbedres ved hjælp af træning. Dog kan det virke helt uoverskueligt at gå i gang med træning, når man i forvejen har så ondt, at man tager medicin og simpelthen ikke kan være til for sine smerter. Om det er nakke-, lænde-, kroniske- eller nyopståede smerter er fælles for disse, at vejen frem er træning.

Tenso enhed

Som et supplement til træningen kan man bruge TENSO, som erstatter smertestillende medicin og gør det muligt ved hjælp af smertelindring i kroppen, at kunne udføre sin træning. TENSO benytter behandlingsmetoden TENS behandling, som udsender elektriske impulser til nerverne og musklerne, hvilket borttransportere affaldsstoffer og mælkesyre, samt øger ens smertetærskel.

Læs mere om TENSO og dens funktion, for at gøre dit arbejdsliv smertefrit.